Medová panna cotta

Medová panna cotta
Bílý Selský jogurt Hollandia 500 g
Med 2 lžíce
Želatina 6 plátků
Růžový rybíz 2 hrsti
Slunečnicový olej na vymazání  

 

Postup:

 
  1. Plátky želatiny necháme nabobtnat v misce se studenou vodou. Mezitím si promícháme med s jogurtem.
  2. Želatinu společně s malým množstvím vody vložíme do kastrůlku a necháme na mírném ohni rozpustit. Ihned po rozpuštění přidáváme k želatině po lžících jogurtovou směs (se želatinou je potřeba pracovat svižněji).
  3. Hotovou směs vlijeme do skleniček či do silikonových formiček zlehka vymazaných slunečnicovým olejem. Hotový dezert necháme ztuhnout v lednici. Před podáváním ozdobíme rybízem.

 

Tip! Rybíz je možné nahradit angreštem nebo fíky.

 

zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/medova-panna-cotta/