Boršč
Přední hovězí maso | 500 g |
Bobkový list | 2 ks |
Nové koření | 4 kuličky |
Petržel | 120 g |
Celer | 120 g |
Červená řepa | 200 g |
Mrkev | 150 g |
Bílé hlávkové zelí | 200 g |
Máslo | 2 lžíce |
Cibule | 1 ks |
Brambory (větší) | 2 ks |
Rajčatový protlak | 3 lžíce |
Cukr | 1 lžička |
Sůl, pepř | |
Bílý Selský jogurt Hollandia |
Postup:
- Hovězí maso vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a zalijeme 1,5 l vody. Vaříme zhruba dvě hodiny. Maso poté vyndáme ven a pokrájíme ho na malé kostičky.
- V dalším hrnci na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájenou zeleninu (petržel, řepu, celer, mrkev, brambory) a vše zalijeme vývarem.
- Vaříme až do té doby, dokud zelenina není "na skus", poté přidáme na proužky pokrájené zelí, rajčatový protlak, maso a lžičku cukru. Takto vaříme asi ještě 10 minut a dochutíme solí a pepřem.
- Při podávání dáme doprostřed každého talíře lžičku bílého Selského jogurt Hollandia.
Tip! Množství zeleniny je pouze orientační, boršč si můžete upravit podle své chuti a u některých druhů zeleniny přidat, jiných zase ubrat.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/borsc/