Bezlepkové vafle s melounem a řeckým jogurtem

Bezlepkové vafle s melounem a řeckým jogurtem

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 30 minut

Počet porcí: 2–3 porce (6 vaflí)

 

Ingredience

Ingredience na vafle

  • 200 g pohankové nebo rýžové mouky
  • 1 vejce (z volného chovu nebo podestýlkové)
  • 250 ml mléka BONI (popř. rostlinného mléka)
  • 60 g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva PENNY
  • špetka soli PENNY

Ingredience na jogurt

  • 300 g řeckého jogurtu BONI
  • 60 ml smetany ke šlehání BONI
  • 2–3 lžičky medu
  • šťáva z 1/2 citronu

Ingredience k servírování

  • mix ořechů (popř. vybraný druh – např. vlašské, lískové, pekanové, mandle) NATURALIA
  • dužina vodního melounu OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
  • čerstvé jahody
  • čerstvé maliny
  • popř. čerstvé meruňky nebo třešně

 

Postup na vafle

  1. Mouku smíchejte spolu s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Mléko promíchejte s vejcem.
  3. Obě směsi spojte v hladké těsto.
  4. Hotové těsto vlévejte postupně do stroje na vafle a pečte cca 5 minut.

Postup na jogurt

  1. Řecký jogurt promíchejte se smetanou.
  2. Přidejte med, citronovou šťávu a vymíchejte v hladký krém.

Postup na servírování

  1. Meloun zbavte pecek a nakrájejte na kostky. Ostatní ovoce omyjte a libovolně nakrájejte nebo nechte v celku (popř. vypeckujte).
  2. Podávejte 2–3 vafle na porci.
  3. Vafle pokládejte na sebe – spodní kus potřete jogurtovým krémem a položte na něj pár kousků ovoce, přiložte další kousek a postup opakujte.
  4. Na horní kousek vafle dejte větší kopeček jogurtu, posypte ořechy a bohatě ozdobte melounem a čerstvým ovocem.

 

Dobrou chuť.

 

 

zdroj: https://www.penny.cz/PENNY-koutek/recepty/vafle-meloun

 

 

Ingredience: