Bezlepkové vafle s melounem a řeckým jogurtem
Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut
Počet porcí: 2–3 porce (6 vaflí)
Ingredience
Ingredience na vafle
- 200 g pohankové nebo rýžové mouky
- 1 vejce (z volného chovu nebo podestýlkové)
- 250 ml mléka BONI (popř. rostlinného mléka)
- 60 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky prášku do pečiva PENNY
- špetka soli PENNY
Ingredience na jogurt
- 300 g řeckého jogurtu BONI
- 60 ml smetany ke šlehání BONI
- 2–3 lžičky medu
- šťáva z 1/2 citronu
Ingredience k servírování
- mix ořechů (popř. vybraný druh – např. vlašské, lískové, pekanové, mandle) NATURALIA
- dužina vodního melounu OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
- čerstvé jahody
- čerstvé maliny
- popř. čerstvé meruňky nebo třešně
Postup na vafle
- Mouku smíchejte spolu s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli.
- Mléko promíchejte s vejcem.
- Obě směsi spojte v hladké těsto.
- Hotové těsto vlévejte postupně do stroje na vafle a pečte cca 5 minut.
Postup na jogurt
- Řecký jogurt promíchejte se smetanou.
- Přidejte med, citronovou šťávu a vymíchejte v hladký krém.
Postup na servírování
- Meloun zbavte pecek a nakrájejte na kostky. Ostatní ovoce omyjte a libovolně nakrájejte nebo nechte v celku (popř. vypeckujte).
- Podávejte 2–3 vafle na porci.
- Vafle pokládejte na sebe – spodní kus potřete jogurtovým krémem a položte na něj pár kousků ovoce, přiložte další kousek a postup opakujte.
- Na horní kousek vafle dejte větší kopeček jogurtu, posypte ořechy a bohatě ozdobte melounem a čerstvým ovocem.
Ingredience: