Krevety v rajčatovo-máslové omáčce s bílým vínem
Příprava: do 30 minut
Počet porcí: 2 porce
Ingredience
300 g předvařených
tygřích (velkých) krevet
1 střední cibule
2 stroužky česneku OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
200 g žampionů
180 g cherry rajčat OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
250 ml rajčatové passaty
2–3 dc suchého bílého vína
máslo
sušené chilli
čerstvá pažitka OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
třtinový cukr
sůl PENNY
čerstvě mletý pepř
čerstvé pečivo
Postup
Krevety oloupejte a opláchněte studenou vodou – pokud použijete krevety mražené, bývají již oloupané. Na lžíci másla zlehka orestujte jeden nasekaný stroužek česneku. Přidejte krevety, zasypte troškou sušeného chilli, solí a opečte z obou stran. Zalijte asi 1 dc bílého suchého vína. Víno nechte zredukovat do konzistence řidší omáčky a vhoďte do pánve další lžíci másla.
Stáhněte z plotny a odložte pánev stranou. Na další pánvi si opět nechte rozehřát lžíci másla, na kterém orestujte najemno nasekanou cibuli a stroužek česneku. Přidejte žampiony nakrájené na plátky a opečte (žampiony mají tendenci vsát veškerý tuk a mohou se pak připalovat, proto případně přidejte znovu trošku másla). Ve chvíli, kdy jsou houby orestované dozlatova, vše zalijte rajčatovou passatou.
Osolte, opepřete, přidejte 2 lžičky třtinového cukru a přilijte cca 1 dc bílého vína. Omáčku nechce zhruba 3 minuty probublávat a redukovat. Poté stáhněte z plotny, přihoďte cherry rajčata nakrájená na půlky a přidejte i krevety s vinnou omáčkou. Promíchejte a dolaďte k dokonalosti solí, pepřem a máslem.
Nakonec vše posypte nasekanou pažitkou a podávejte s čerstvým pečivem a sklenicí bílého vína.
Dobrou chuť.
zdroj: https://www.penny.cz/PENNY-koutek/recepty/krevety
Ingredience: