Pečená dýně s cizrnou
Olej 3 lžíce | 3 lžíce |
Malá cibule 1 ks | 1 ks |
Dýně Hokaido 1 ks | 1 ks |
Nakládaná cizrna 150 g | 150 g |
Kurkuma 1 lžička | 1 lžička |
Rozinky hrst | hrst |
Bílý jogurt Hollandia 250g | 250 g |
Šťáva z 1/2 limety | ½ limetky |
Sůl |
Postup:
- Dýni rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na měsíčky a poskládáme na plech. Přidáme cizrnu, olej (2 lžíce), sůl,
promícháme a vše pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 - 25 minut. - Během pečení si připravíme dresing. Na pánvičce rozpálíme olej (1 lžíci) a orestujeme na kostičky
nakrájenou cibulku, přidáme sůl a na závěr i kurkumu. Ihned stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme jogurt a limetkovou šťávu. - Hotovou dýni naservírujeme na talířek, přidáme kurkumový dresing a posypeme rozinkami.
Dýni si můžeme vychutnat jak samotnou, tak například s rýží.
Tip! Pokud patříte mezi milovníky tymiánu a chcete přidat trochu čerstvých bylinek, můžete jím na závěr jídlo posypat.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/pecena-dyne-s-cizrnou/