Pečená dýně s cizrnou

Pečená dýně s cizrnou
Olej 3 lžíce 3 lžíce
Malá cibule 1 ks 1 ks
Dýně Hokaido 1 ks  1 ks
Nakládaná cizrna 150 g 150 g
Kurkuma 1 lžička 1 lžička
Rozinky hrst hrst
Bílý jogurt Hollandia 250g  250 g
Šťáva z 1/2 limety ½ limetky
Sůl  

 

Postup:

 
  1. Dýni rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na měsíčky a poskládáme na plech. Přidáme cizrnu, olej (2 lžíce), sůl,
    promícháme a vše pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 - 25 minut.
  2. Během pečení si připravíme dresing. Na pánvičce rozpálíme olej (1 lžíci) a orestujeme na kostičky
    nakrájenou cibulku, přidáme sůl a na závěr i kurkumu. Ihned stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Po vychladnutí vmícháme jogurt a limetkovou šťávu.
  3. Hotovou dýni naservírujeme na talířek, přidáme kurkumový dresing a posypeme rozinkami.
    Dýni si můžeme vychutnat jak samotnou, tak například s rýží.

 

Tip! Pokud patříte mezi milovníky tymiánu a chcete přidat trochu čerstvých bylinek, můžete jím na závěr jídlo posypat.

 

Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/pecena-dyne-s-cizrnou/