Pečená dýně
Dýně Hokaido | 1 ks |
Česnek | 5 stroužků |
Šalvěj | 3 snítky |
Citronová šťáva | 2 lžíce |
Bílý jogurt Hollandia | 250 g |
Olivový olej | |
Sůl, pepř |
Postup:
- Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky.
- Očištěnou dýni vložíme do vhodného pekáče, osolíme, opepříme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí dvacet minut na 180°C.
- Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.
- Dýni servírujeme s bílým jogurtem Hollandia.
Tip! K pečené dýni se nejlépe hodí bílý jogurt ochucený čerstvou citronovou šťávou, solí a pepřem.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/pecena-dyne/