Pečená dýně

Pečená dýně
Dýně Hokaido 1 ks
Česnek 5 stroužků
Šalvěj 3 snítky
Citronová šťáva 2 lžíce
Bílý jogurt Hollandia 250 g
Olivový olej  
Sůl, pepř  

 

 

Postup: 

  1. Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky.
  2. Očištěnou dýni vložíme do vhodného pekáče, osolíme, opepříme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí dvacet minut na 180°C.
  3. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.
  4. Dýni servírujeme s bílým jogurtem Hollandia.

 

Tip! K pečené dýni se nejlépe hodí bílý jogurt ochucený čerstvou citronovou šťávou, solí a pepřem.

 

Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/pecena-dyne/