Pomazánka z jogurtu
Bílý jogurt Hollandia | 200 g |
Tvaroh nebo lučina | 200 g |
Česnek | 3 stroužky |
Strouhaný polotvrdý sýr | 150 g |
Bylinky (bazalka, rozmarýn, petržel, pažitka) | |
Sůl, pepř |
Postup:
- Smíchejte jogurt s lučinou (tvarohem) a přidejte strouhaný sýr.
- Dále přimíchejte pepř a sůl, a máte hotový základ pomazánky.
- Polovinu pomazánky dochuťte prolisovaným česnekem a druhou polovinu nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami. A máte rovnou dvě varianty pomazánek pro hosty.
Tip! Pokud můžete pomazánku připravovat s předstihem, je to lepší, protože se česnek a bylinky rozleží a lépe vynikne chuť. Místo pečiva využijte pomazánku jako dip k pokrájené zelenině (mrkev, celer, salátová okurka) či k tortilovým lupínkům.
Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/pomazanka-z-jogurtu/