Červená čočka s řepou a Feta sýrem
elmi jednoduchý a rychlý pokrm, protože předností červené čočky je právě její rychlá příprava (nemusí se předem namáčet). Její výhodou je i absence nadýmavých látek. Červená řepa obsahuje široké spektrum vitaminů a minerálních látek a obsahuje významné množství beta-karotenu. S tradičním řeckým sýrem Feta si vše můžete vychutnat např. k teplému, ale i studenému obědu.
- 150 g červené čočky (uvařené)
- 150 g červené řepy (předvařené, v případě syrové je třeba počítat s delší dobou přípravy)
- 50 g sýru Feta
- 1 polévková lžíce najemno nasekaných bylinek dle chuti (čerstvý tymián, čerstvá bazalka, čerstvá petrželka)
Červenou čočku uvaříme dle návodu (nemusí se předem namáčet) a dáme ji do misky.
Přidáme nahrubo nastrouhanou předvařenou řepu (v případě syrové je třeba uvařit ji neoloupanou ve vodě doměkka cca 20–30 min. a poté ji oloupat), na kostičky nakrájený Feta sýr a bylinky na dochucení.
Poté vše dobře promícháme a podáváme.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/cervena-cocka-s-repou-a-feta-syrem
Ingredience: