Velikonoční salátek

Velikonoční salátek

Starosti s tím, co uděláte s hromadou vykoledovaných velikonočních vajíček, můžete letos klidně hodit za hlavu. Můžete z nich připravit např. tento rychlý dietní salát, který si můžete vychutnat naprosto bez výčitek.

  • 300 g květáku
  • 125 g odtučněného tvarohu
  • 5 vařených vajec
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 2 středně velké kyselé okurky
  • 1 lžíce hořčice
  • ½ menší cibule
  • jarní cibulka
  • bylinky na ozdobení

Nejprve si připravíme květák, buď na páře, nebo dáme do vroucí vody a vaříme menší růžičky cca 10 minut (nemusí být úplně měkký). Mezitím si oloupeme a nakrájíme vejce (jako na bramborový salát), nadrobno nakrájíme kyselé okurky, půlku cibule a nať z jarní cibulky. V misce si připravíme dressing z tvarohu, 2 lžic vody, hořčice a zakysané smetany a postupně přidáme všechny ingredience. Na závěr přidáme uvařený, vychladlý a na malé kousky nakrájený květák a vše opatrně a zlehka promícháme. Můžeme dozdobit petrželkou nebo jarními kvítky.

NĚCO NAVÍC: Tento lehký salát můžete dát např. ke svačině s celozrnným pečivem či knäckebroty, nebo jen tak samotný, třeba jako předkrm. Skvěle se hodí také jako příloha k masu. Pro nízký obsah sacharidů je vhodný i k večeři.

 

Ingredience: