Jogurtové muffiny
Bílý jogurt Hollandia | 400 g |
Polohrubá mouka | 250 g |
Prášek do pečiva | Jedna lžička |
Máslo | 30 g |
Vejce | 2 ks |
Jablka nastrouhaná | 2 ks |
Cukr moučka | 140 g |
Vanilkový cukr | 1 ks |
Skořice mletá | Jedna lžička |
Citronová kůra nastrouhaná | Jedna lžička |
Nasekané ořechy, brusinky nebo čerstvé borůvky, maliny, můžete obměnit dle chuti. | 1 hrst |
Máta na dozdobení. | 1 hrst |
Papírové košíčky na muffiny | 15 ks |
Silikonové košíčky na muffiny | 15 ks |
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- V míse smíchejte dohromady všechny suché ingredience: mouka, prášek do pečiva, cukr moučka, vanilkový cukr, skořice, nastrouhaná citronová kůra.
- Smíchejte dohromady všechny mokré ingredience ve velké míse: jogurt, máslo, vejce.
- Suché ingredience vmíchejte do mokrých ingrediencí, přidejte nastrouhaná jablka, či další ovoce podle chuti. Směs by měla být mírně tekutá.
- Do silikonových košíčků na muffiny vložte papírové košíčky a z 2/3 naplňte těstem. Dejte péct cca na 25 minut.
- Dozdobte ovocem nebo ořechy dle chuti a mátou.
Tip
Muffiny můžete nechat bez krému, či vytvořit jednoduchý krém. Potřebujete na něj 80 g másla, 80 g moučkového cukru a 80 g lučiny. Pomocí ručního elektrického šlehače utřete máslo s cukrem, dále vmíchejte lučinu a vyšlehejte. Krém naneste pomocí zdobícího sáčku na muffiny.