Krůtí perkelt s noky

Krůtí perkelt s noky

Suroviny

  • Krůtí prsa z farmářského trhu 600 g
  • Cibule 2 ks
  • Mletá maďarská paprika 1 lžíce
  • Drůbeží vývar 500 ml
  • Sůl dle chuti
  • Paprika (různé barvy) 2 ks
  • Smetana zakysaná 100 ml
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Máslo 100 g
  • Mouka hladká 1 lžíce
  • Smetana 33% 200 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajče 2 ks
  • (Zelenina z farmářského trhu)

 

  • Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vložíme ho do kastrolu s rozehřátým olejem a maso ze všech stran dozlatova opečeme. Poté maso vyjmeme.

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vypečené šťávy z masa přidáme máslo, dozlatova orestujeme cibuli, zaprášíme základ paprikou, moukou a krátce ho osmahneme. Základ poté zalijeme vývarem, dohladka rozmícháme a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme kostky masa, asi 15 minut na pomalém stupni vše vaříme. Poté do hrnce přilijeme také smetanu, necháme omáčku projít varem a dochutíme solí a pepřem.

    Rajčata umyjeme a nakrájíme na kostičky (bez tuhého středu). Z paprik odstraníme jádřinec, nakrájíme je na větší kousky. Rajčata a papriky vložíme na pánev s rozehřátým olejem a krátce je orestujeme. Poté zeleninu přidáme k masu a promícháme. Podáváme s noky.

     

    Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kruti-perkelt-s-noky/1613

     

     

Ingredience:

maso krůtí