Rumpsteak se zeleninou

Rumpsteak se zeleninou

Ingredience:

  • 4 steakyo tloušťce 1,5 – 2 cm (4 x 250 g)
  • 30 gkořenící směsi Podravka grill classic
  • 75 mloleje
  • 600 gnových brambor
  • 1červená paprika
  • 1stroužek česneku
  • 1jarní cibulka
  • 1chilli paprička
  • sůl
  • pepř černý mletý
  • jemný ajvar Podravka

 

POSTUP:

  1. Steaky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Posypeme je kořenící směsí grill classic a necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Očištěné brambory nakrájíme na větší kusy.
  3. Do pánve přilijeme 5 lžic oleje, a jakmile se zahřeje, přidáme brambory. Opečteme je dozlatova.
  4. Poté přidáme nakrájenou cibuli, celý stroužek česneku, mletou chilli papričku a rozmarýn. Osolíme, opepříme a pokračujeme v restování. Po chvíli přidáme trochu vody a dusíme dalších 10 minut, dokud brambory nebudou měkké.
  5. Steaky grilujeme na rozpáleném grilu nebo vymazané grilovací pánvi cca 3 minuty z každé strany. Steaky musí uprostřed zůstat krásné růžové.

Servírování: Steaky klaďte na zahřátý talíř, přikryjte a nechte je asi 5 minut odpočinout. Podávejte se zeleninou.

Rada: Aby si steak zachoval svou šťavnatost, je důležité, abyste jej před podáváním nechali odpočinout. Vynikající chuť tohoto skvělého steaku podtrhne trocha jemného ajvaru.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1050485/rumpsteak-se-zeleninou/

 

 

Ingredience: