Rumpsteak se zeleninou
Ingredience:
- 4 steakyo tloušťce 1,5 – 2 cm (4 x 250 g)
- 30 gkořenící směsi Podravka grill classic
- 75 mloleje
- 600 gnových brambor
- 1červená paprika
- 1stroužek česneku
- 1jarní cibulka
- 1chilli paprička
- sůl
- pepř černý mletý
- jemný ajvar Podravka
POSTUP:
- Steaky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Posypeme je kořenící směsí grill classic a necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- Očištěné brambory nakrájíme na větší kusy.
- Do pánve přilijeme 5 lžic oleje, a jakmile se zahřeje, přidáme brambory. Opečteme je dozlatova.
- Poté přidáme nakrájenou cibuli, celý stroužek česneku, mletou chilli papričku a rozmarýn. Osolíme, opepříme a pokračujeme v restování. Po chvíli přidáme trochu vody a dusíme dalších 10 minut, dokud brambory nebudou měkké.
- Steaky grilujeme na rozpáleném grilu nebo vymazané grilovací pánvi cca 3 minuty z každé strany. Steaky musí uprostřed zůstat krásné růžové.
Servírování: Steaky klaďte na zahřátý talíř, přikryjte a nechte je asi 5 minut odpočinout. Podávejte se zeleninou.
Rada: Aby si steak zachoval svou šťavnatost, je důležité, abyste jej před podáváním nechali odpočinout. Vynikající chuť tohoto skvělého steaku podtrhne trocha jemného ajvaru.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1050485/rumpsteak-se-zeleninou/
Ingredience: