Kantonské jarní závitky (Čína)
Suroviny
- Chilli paprička 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Paprika červená 1 ks
- Bílé zelí 50 g
- Máslo 1 lžíce
- Sójová omáčka Vasco da Gama 100 ml
- Ústřicová omáčka 4 lžíce
- Rýžové těsto 8 plátků
- Vejce 1 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Zázvor čerstvý 20 g
- Pórek 50 g
- Olej rostlinný dle potřeby
- Rýžové nudle 100 g
- Chilli omáčka 4 lžíce
- Kukuřičný škrob 1 lžíce
- Olej sezamový 1 lžíce
- Limetka 1 ks
-
Všechnu zeleninu dobře očistíme a opláchneme. Necháme ji okapat, stranou dáme 1 cibulku, chilli papričku a kousek zázvoru. Zbylou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky. Ve woku rozehřejeme olej a máslo a nakrájenou zeleninu zprudka orestujeme.
Rýžové nudle uvaříme ve vodě, scedíme a přidáme k zelenině. Dochutíme čtyřmi lžícemi sójové, chilli a ústřicové omáčky, posypeme škrobem a promícháme.
Těsto překrojíme na trojúhelníky, naplníme zeleninovou směsí, okraje těsta potřeme vejcem a opatrně zabalíme do závitků. Olej rozehřejeme a naplněné závitky zprudka osmažíme. Pak je vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
V hrnci na oleji zprudka orestujeme zbylou nadrobno nasekanou chilli papričku, zázvor a jarní cibulku. Přilijeme sójovou omáčku a trochu vody. Krátce provaříme a přidáme několik kapek sezamového oleje. Závitky podáváme se sójovou omáčkou a doplníme limetkou.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/kantonske-jarni-zavitky-cina/1104
Ingredience: