Datlová kolečka s arašídovým máslem ze Světa zdraví
Ingredience:
Na těsto
- 200 g sušených datlí
- 100 g kokosové mouky
- SMART SHAKE kakaový́ (1 odměrka)
- 30 ml rostlinného mléka (sójové, mandlové, rýžové) (3–6 PL)
- 20 ml kokosového oleje (2 PL)
- špetka soli
- 5 g prášku do pečiva (bezfosfátový) (½ ČL – čajové lžičky)
Na slepování koleček
- 150 g arašídového másla bez přidaného cukru
Postup:
Datle namočte do vody a nechejte je přes noc v lednici. Druhý den vodu slijte a datle rozmixujte do podoby pasty. V míse smíchejte mouku se SMART SHAKE, špetkou soli a práškem do pečiva. Postupně přidávejte rozmixované datle, kokosový olej a po lžících mléko a vypracujte těsto, které bude mít dobrou tvarovací konzistenci. Na dobře pomoučeném válu vyválejte těsto na cca 2–3 mm tenkou placku a formičkou na linecké cukroví vykrajujte kolečka a skládejte na plech. Pečte ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 10 minut. Vychladlé sušenky slepujte arašídovým máslem a skladujte na chladném místě. Datlová kolečka jsou výborná už 2–3 dny po odležení.
Tip:
- můžeme použít i jiné druhy mouky např. pohankovou nebo špaldovou celozrnnou.
- Pokud nemáme problém s laktózou, můžeme místo rostlinného mléka použít klasické polotučné kravské mléko.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty
Ingredience: