Proteinovo-ovesná štola ze Světa zdraví
- 100 g ovesných vloček
- 4 H COMPLEX PROTEIN vanilka (30 g = 1⅕ odměrky)
- 40 g kokosové mouky (mletého kokosu)
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
- 1 vejce
- 2 bílky
- 50 g rozinek
- 40 g sušených meruněk
- 30 g mandlí
- 1 ČL skořice
- 1 PL strouhané pomerančové kůry
Postup:
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Meruňky nakrájíme nadrobno a mandle nasekáme.
Všechny ingredience včetně 4 H COMPLEX PROTEINu pak smícháme v hladké těsto a necháme cca 30 minut v teple odpočinout.
Vytvarujeme štolu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C přibližně 20–25 minut dozlatova.
Štolu uschováme při pokojové teplotě zhruba týden, aby se rozležela
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/proteinovo-ovesna-stola-2
Ingredience: