Proteinovo-ovesná štola ze Světa zdraví

Proteinovo-ovesná štola ze Světa zdraví
  • 100 g ovesných vloček
  • 4 H COMPLEX PROTEIN vanilka (30 g = 1⅕ odměrky)
  • 40 g kokosové mouky (mletého kokosu)
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
  • 1 vejce
  • 2 bílky
  • 50 g rozinek
  • 40 g sušených meruněk
  • 30 g mandlí
  • 1 ČL skořice
  • 1 PL strouhané pomerančové kůry

Postup:

Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. Meruňky nakrájíme nadrobno a mandle nasekáme.

Všechny ingredience včetně 4 H COMPLEX PROTEINu pak smícháme v hladké těsto a necháme cca 30 minut v teple odpočinout.

Vytvarujeme štolu, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C přibližně 20–25 minut dozlatova.

Štolu uschováme při pokojové teplotě zhruba týden, aby se rozležela

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/proteinovo-ovesna-stola-2

 

 

 

 

Ingredience: