Batátové lívance ze Světa zdraví

Batátové lívance ze Světa zdraví

Batáty – sladké brambory – dodají lívancům sladší chuť bez potřeby většího doslazování, stačí přidat jen lžičku stévie nebo datlového sirupu a lahodná snídaně nebo dopolední svačinka je na světě.

  • ¼ středního batátu (60 g)
  • 1 vejce
  • 1 hrnek rýžového mléka (200 ml)
  • ¼ hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička stévie nebo datlového sirupu
  • špetka soli

 

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je na 3 minuty do mikrovlnné trouby změknout (nebo je můžeme nechat změknout v páře).

Poté batáty rozmixujeme a metličkou přimícháme vejce, mléko a stévii nebo datlový sirup.

V jiné míse promícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.

Obě směsi spojíme a na nepřilnavé pánvi opečeme z obou stran.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/batatove-livance

 

  • 2 porce, 35 minut, 1784 kJ
Ingredience: