Batátové lívance ze Světa zdraví
Batáty – sladké brambory – dodají lívancům sladší chuť bez potřeby většího doslazování, stačí přidat jen lžičku stévie nebo datlového sirupu a lahodná snídaně nebo dopolední svačinka je na světě.
- ¼ středního batátu (60 g)
- 1 vejce
- 1 hrnek rýžového mléka (200 ml)
- ¼ hrnku celozrnné špaldové mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička stévie nebo datlového sirupu
- špetka soli
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme je na 3 minuty do mikrovlnné trouby změknout (nebo je můžeme nechat změknout v páře).
Poté batáty rozmixujeme a metličkou přimícháme vejce, mléko a stévii nebo datlový sirup.
V jiné míse promícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.
Obě směsi spojíme a na nepřilnavé pánvi opečeme z obou stran.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/batatove-livance
- 2 porce, 35 minut, 1784 kJ
Ingredience: