Fazolová pomazánka s červenou řepou ze Světa zdraví
akto sestavená odpolední svačinka nám dodá díky fazolím a tvarohu potřebné bílkoviny a zasytí na delší dobu. Přidáním červené řepy se zvýší její antioxidační vlastnosti a pomazánka také získá krásně červenou barvu.
- ½ hrnku vařených fazolí typu ledvina
- ½ červené řepy
- 3 polévkové lžíce odtučněného tvarohu
- 1 lžička křenu
- 1 lžička sezamu
- špetka soli
- 2 ks žitného knäckebrotu
Uvařené fazole umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme společně se sezamovými semínky.
Přidáme tvaroh, nahrubo nastrouhanou červenou řepu, najemno nastrouhaný křen a sůl a dobře promícháme.
Podáváme s žitným knäckebrotem.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/fazolova-pomazanka-s-cervenou-repou
Ingredience: