Tatarák z lilku
- 2 větší lilky
- 2 střední cibule
- 5-6 stroužků česneku
- 1 rajský protlak (nejlépe domácí)
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 lžička plnotučné hořčice
- chilli
- olivový olej
- 4 plátky celozrnného chleba
Lilky rozkrojíme napůl a dáme je na plech rozkrojenou stranou nahoru. Vložíme je do trouby a pečeme nasucho, při teplotě 180 stupňů cca 35-45 minut.
Po upečení vydlabeme lžící dužinu a rozmačkáme ji v misce vidličkou.
Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a drcený česnek. Přidáme rajský protlak a rozmačkaný lilek. Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
Směs necháme vystydnout, přidáme plnotučnou hořčici a dochutíme chilli nebo tabascem. Podáváme s celozrnnými topinkami opečenými nasucho.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/tatarak-z-lilku
Ingredience: