Tatarák z lilku

Tatarák z lilku
  • 2 větší lilky
  • 2 střední cibule
  • 5-6 stroužků česneku
  • 1 rajský protlak (nejlépe domácí)
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • chilli
  • olivový olej
  • 4 plátky celozrnného chleba

 

Lilky rozkrojíme napůl a dáme je na plech rozkrojenou stranou nahoru. Vložíme je do trouby a pečeme nasucho, při teplotě 180 stupňů cca 35-45 minut.

Po upečení vydlabeme lžící dužinu a rozmačkáme ji v misce vidličkou.

Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a drcený česnek. Přidáme rajský protlak a rozmačkaný lilek. Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.

Směs necháme vystydnout, přidáme plnotučnou hořčici a dochutíme chilli nebo tabascem. Podáváme s celozrnnými topinkami opečenými nasucho.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/tatarak-z-lilku

 

Ingredience: