Dršťková z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná je v tomto receptu k nerozeznání od masa
- 400 g hlívy ústřičné
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 lžička mleté papriky
- kmín, majoránka
- 2 stroužky česneku
- lžička řepkového oleje
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce špaldové nebo pohankové mouky
Na oleji nechte zpěnit cibuli nakrájenou najemno,
přidejte na proužky nakrájenou hlívu, na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, posypte mletou paprikou, kmínem a moukou a chvíli společně restujte.
Dávejte pozor, abyste mletou papriku nespálili - polévka by pak byla hořká.
Vše zalijte teplým zeleninovým vývarem nebo vodou a nechte pod pokličkou vařit asi 20 minut.
Nakonec dochuťte solí, pepřem, majoránkou, česnekem.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/drstkova-polevka-z-hlivy-ustricne
Ingredience: