Toskánská fazolová polévka

Toskánská fazolová polévka
  • 120 g fazolí
  • 50 g červené cibule
  • 50 g mrkve
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 lžička bujonu Würzl
  • 2 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • hrst čerstvé bazalky
  • lžíce třtinového cukru (nemusí být)
  • 4 lžíce olivového oleje

 

Fazole nechte 24 hodin namočené a vodu měňte. Poté vařte cca 1,5 hodiny do změknutí.

Na oleji osmahněte na kostky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, celer a česnek. Zalijte vodou, přidejte Würzl a koření a krátce povařte.

Jakmile zelenina mírně změkne, přidejte drcená rajčata a opět krátce provařte.

Vmíchejte nahrubo nakrájený špenát, uvařené fazole a bazalku. Dochuťte do sladkokysela.   

Tip: Polévku můžete na talíři zpestřit nastrouhaným parmazánem nebo lžící kysané smetany nebo Sojade natural. 

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/toskanska-fazolova-polevka

 

Ingredience: