Toskánská fazolová polévka
- 120 g fazolí
- 50 g červené cibule
- 50 g mrkve
- 1 plechovka sekaných rajčat
- 50 g řapíkatého celeru
- 1 stroužek česneku
- hrst čerstvého špenátu
- 1 lžička bujonu Würzl
- 2 bobkové listy
- špetka tymiánu
- hrst čerstvé bazalky
- lžíce třtinového cukru (nemusí být)
- 4 lžíce olivového oleje
Fazole nechte 24 hodin namočené a vodu měňte. Poté vařte cca 1,5 hodiny do změknutí.
Na oleji osmahněte na kostky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, celer a česnek. Zalijte vodou, přidejte Würzl a koření a krátce povařte.
Jakmile zelenina mírně změkne, přidejte drcená rajčata a opět krátce provařte.
Vmíchejte nahrubo nakrájený špenát, uvařené fazole a bazalku. Dochuťte do sladkokysela.
Tip: Polévku můžete na talíři zpestřit nastrouhaným parmazánem nebo lžící kysané smetany nebo Sojade natural.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/toskanska-fazolova-polevka
Ingredience: