Pohankové karbanátky
Karbanátky máme rádi snad všichni. Zkuste si ale k obědu nebo večeři udělat trochu lehčí a zdravější verzi a místo masa použít pohanku. Pohanka je tradiční bezlepková plodina, která tělu dodává důležitý vitamin P (rutin), jenž nám chrání cévy, a zároveň je zdrojem vlákniny.
- 200 g pohanky
- 2 ks slepičích vajec
- 80 g cibule
- 40 g celozrnné špaldové mouky
- 4 stroužky česneku
- špetka majoránky
- špetka soli
Pohanku propláchneme v sítu pod tekoucí studenou vodou, nasypeme do hrnce a přivedeme k varu (dva díly vody na jeden díl pohanky). Hned poté, co vzejde var, odstavíme hrnec z plotny, přikryjeme pokličkou a necháme 30 minut dojít.
Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a smícháme ji s pohankou a vejcem. Směs dochutíme prolisovanými stroužky česneku, solí a majoránkou.
Vše řádně promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme placičky, které obalíme v mouce a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
Placičky pečeme v troubě na 200 stupňů cca 20 minut a podáváme třeba s lehkým salátkem.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/pohankove-karbanatky
Ingredience: