Bezlepkové těstoviny

Bezlepkové těstoviny

Těstoviny patří k oblíbeným pokrmům. Kromě klasické celozrnné varianty existuje i řada bezlepkových těstovin, které jsou vhodné pro lidi trpící alergií na lepek. Pokud lepek konzumovat můžete, využijte bezlepkové těstoviny jako zpestření stravy.

  • 200 g kuřecích prsou (2 menší kusy)
  • 180 g bezlepkových těstovin (rýžové, čočkové, pohankové, kukuřičné)
  • NA PESTO
  • 100 g baby špenátu
  • 120 g cottage
  • 15 g parmezánu
  • 20 g vlašských ořechů
  • 5 g česneku (1 stroužek)
  • špetka soli
  • špetka pepře

Těstoviny uvaříme dle návodu.

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Pokud maso budeme připravovat na grilu, pak prsa rozkrájíme až po ugrilování.

Všechny ingredience na pesto dáme do vyšší mísy a pomocí tyčového mixéru utvoříme pesto. Dle chuti dosolíme a dopepříme.

Těstoviny promícháme s masem a pestem a podáváme.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/bezlepkove-testoviny-se-spenatovou-omackou-a-kurecimi-prsy

 

Ingredience: