Bezlepkové těstoviny
Těstoviny patří k oblíbeným pokrmům. Kromě klasické celozrnné varianty existuje i řada bezlepkových těstovin, které jsou vhodné pro lidi trpící alergií na lepek. Pokud lepek konzumovat můžete, využijte bezlepkové těstoviny jako zpestření stravy.
- 200 g kuřecích prsou (2 menší kusy)
- 180 g bezlepkových těstovin (rýžové, čočkové, pohankové, kukuřičné)
- NA PESTO
- 100 g baby špenátu
- 120 g cottage
- 15 g parmezánu
- 20 g vlašských ořechů
- 5 g česneku (1 stroužek)
- špetka soli
- špetka pepře
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji. Pokud maso budeme připravovat na grilu, pak prsa rozkrájíme až po ugrilování.
Všechny ingredience na pesto dáme do vyšší mísy a pomocí tyčového mixéru utvoříme pesto. Dle chuti dosolíme a dopepříme.
Těstoviny promícháme s masem a pestem a podáváme.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/bezlepkove-testoviny-se-spenatovou-omackou-a-kurecimi-prsy
Ingredience: