Chlebíček se špenátem a rajčaty
Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 70 minut
Ingredience
Kukuřičá mouka | 230 g |
Hladká pšeničná mouka | 230 g |
Jedlá soda | 1 lžička |
Sůl | |
Pepř | |
Polotučné mléko | 400 ml |
Vejce | 2 ks |
Sušené rajčata v oleji | 60 g |
Velké žampiony | 3 ks |
Baby špenát | 30 g |
Balkánský sýr | 60 g |
Dýňová semínka | 20 g |
POSTUP
Obě mouky promícháme se sodou, špetkou soli a pepřem. V jiné míse ušleháme vejce s mlékem 5 lžícemi oleje ze sušených rajčat.
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Opékáme na rozehřatem oleje 5 minut a nakonec osolíme. Listy špenátu a sušená rajčata nakrájíme na hrubo. Připravené žampiony, špenát a rajčata vmícháme do suché směsi, vlijeme mléko s vejci a vypracujeme těsto.
Formu na chlebíček vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto. Pomocí stěrky zarovnáme a par krát formou klepneme o desku stolu, aby se uvolnil případný vzduch. Chlebíček posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 60 minut dozlatova.
Chlebíček podáváme po vychladnutí ale ještě teplý.
TIP
- Upečený chlebíček kontrolujeme špejlí. Pokud na ní přilepí trocha těsta, pečeme ještě dalších 10 minut.
- Před podáním na druhý den můžeme kousky chlebíčku opékat v toustovači, vytvoří to hezkou křupavou kůrčičku.
- Před podáním na druhý den můžeme kousky chlebíčku opékat v toustovači, vytvoří to hezkou křupavou kůrčičku.
zdroj: www.lamart.cz
Ingredience:
mléko polotučné mouka hladká špenát baby vejce žampiony semínka dýňová