Chlebíček se špenátem a rajčaty

Chlebíček se špenátem a rajčaty

 

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 70 minut

Ingredience

Kukuřičá mouka  230 g 
Hladká pšeničná mouka  230 g 
Jedlá soda  1 lžička 
Sůl  
Pepř  
Polotučné mléko  400 ml 
Vejce  2 ks
Sušené rajčata v oleji  60 g 
Velké žampiony  3 ks
Baby špenát  30 g
Balkánský sýr  60 g 
Dýňová semínka  20 g 


POSTUP

Obě mouky promícháme se sodou, špetkou soli a pepřem. V jiné míse ušleháme vejce s mlékem 5 lžícemi oleje ze sušených rajčat.

Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Opékáme na  rozehřatem oleje 5 minut a nakonec osolíme. Listy špenátu a sušená rajčata nakrájíme na hrubo. Připravené žampiony, špenát a rajčata vmícháme do suché směsi, vlijeme mléko s vejci a vypracujeme těsto.

Formu na chlebíček vymažeme olejem a vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto. Pomocí stěrky zarovnáme a par krát formou klepneme o desku stolu, aby se uvolnil případný vzduch. Chlebíček posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 60 minut dozlatova.

Chlebíček podáváme po vychladnutí ale ještě teplý.

TIP
- Upečený chlebíček kontrolujeme špejlí. Pokud na ní přilepí trocha těsta, pečeme ještě dalších 10 minut.
- Před podáním na druhý den můžeme kousky chlebíčku opékat v toustovači, vytvoří to hezkou křupavou kůrčičku.