Hruškový koláč s tvarohem z domácího listového těsta se skořicí
Náročnost: střední, Počet porcí: 2 koláče
Ingredience
Na listové těsto
- 80 g + 170 g studeného másla
- 270 g hladké mouky PENNY
- 120 ml studené vody
- 1 lžička mleté skořice
- špetka soli
Na hruškovotvarohovou náplň
- 3 větší sladké hrušky
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce třtinového cukru
- 500 g tučného tvarohu BONI
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- 1 žloutek
Postup:
1. V menším hrnci rozehřejte lžíci másla a přidejte jednu třetinu hrušek nakrájených na plátky.
2. Po půlminutě přisypte 2 lžíce třtinového cukru a nechte spolu s máslem rozpustit.
3. Směs nechte vychladnout.
4. Ve větší míse vyšlehejte tvaroh, smetanu, vejce a žloutek.
5. Poté přimíchejte hrušky v karamelové omáčce.
6. Vzniklý krém přesuňte na předpečené listové těsto.
7. Navrch koláče naskládejte zbytek nakrájených hrušek. Zlehka posypte třtinových cukrem a pečte na 185 ℃ asi 40 minut.
8. Po upečení nechte zcela zchladnout a poté ztuhnout přes noc v lednici
Ingredience: