Hruškový koláč s tvarohem z domácího listového těsta se skořicí

Hruškový koláč s tvarohem z domácího listového těsta se skořicí

 

Náročnost: střední, Počet porcí: 2 koláče

Ingredience

 Na listové těsto

  • 80 g + 170 g studeného másla
  • 270 g hladké mouky PENNY
  • 120 ml studené vody
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli

Na hruškovotvarohovou náplň

  • 3 větší sladké hrušky
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 500 g tučného tvarohu BONI
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • 1 žloutek

 

Postup:

1. V menším hrnci rozehřejte lžíci másla a přidejte jednu třetinu hrušek nakrájených na plátky.

2. Po půlminutě přisypte 2 lžíce třtinového cukru a nechte spolu s máslem rozpustit.

3. Směs nechte vychladnout.

4. Ve větší míse vyšlehejte tvaroh, smetanu, vejce a žloutek.

5. Poté přimíchejte hrušky v karamelové omáčce.

6. Vzniklý krém přesuňte na předpečené listové těsto.

7. Navrch koláče naskládejte zbytek nakrájených hrušek. Zlehka posypte třtinových cukrem a pečte na 185 ℃ asi 40 minut.

8. Po upečení nechte zcela zchladnout a poté ztuhnout přes noc v lednici

 

 

Ingredience: