Párky s pivní cibulí
4 PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ: 1 HODINA
4 silnější párky + olej
1 velká francouzská bageta
hořčice či kečup k podávání
hrst polníčku
NA ČESNEKOVÉ MÁSLO:
1 palička česneku, rozpůlená
1 lžička olivového oleje
175 g másla, pokojové teploty
½ lžičky vločkové soli
NA PIVNÍ CIBULI:
3 lžíce olivového oleje san fabio
3 velké cibule, na půlkolečka
150 ml černého piva
oříšek másla
3 lžíce hnědého cukru
sůl penny a pepř
4 lžičky červeného
vinného octa
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek pokapaný olejem zabalte do alobalu a pečte hodinu doměkka.
Mírně zchladlé stroužky vymačkejte do misky a smíchejte s máslem a solí, odložte. - Pak v pánvi na oleji zvolna opékejte cibuli asi 30 minut, dohněda. Vlijte pivo, nechte zredukovat.
Přidejte máslo, cukr, sůl, ocet a ještě 5 minut vařte, aby směs zhoustla. Osolte a opepřete, uchovejte teplé. - V pánvi na oleji opečte párky naříznuté do mřížky ze všech stran dozlatova. Bagetu rozdělte na 4 části,
podélně je z jedné strany nařízněte (musí zůstat v celku). Můžete je i prohřát v troubě. Vnitřek namažte
česnekovým máslem, vložte párek, poklaďte pivní cibulí a posypte polníčkem. Jezte s hořčicí či kečupem.
Zdroj: https://www.penny.cz/penny-corner/recepty/parky-s-pivni-cibuli
Ingredience: