Zdravé banánové lívance

Zdravé banánové lívance

Mysleli jste, že hubnutí a lívance nejdou dohromady? Co ale takový recept na rychlé, zdravé, bezlepkové
a hlavně vynikající lívance bez výčitek?

Ingredience:

  • 2 ks vejce
  • 1 ks banán
  • Podle konzistence vločky

Postup:

  1. Banán nakrájíme na kolečka, přidáme rozklepnutá vejce a dobře rozmixujeme. V případě málo husté konzistence, použijte na místo mouky ovesné vločky. V konečném efektu je ani neucítíte.
  2. Těsto rozlijeme na pánev a hotové lívance podáváme dle chuti. Možnou zdravou ozdobou jsou nastrouhaná jablka s chia semínky.

Lívance a palačinky jsou označovány za kalorickou bombu hned z několika důvodů. Používá se klasická mouka, těsto prochází kynutím a především lívanečky se smaží v kvantu oleje. O následném potírání džemy, zdobení šlehačkou nebo v horším případě nuttelou ani nemluvě. To vše se dá naštěstí eliminovat. Důležité je si pamatovat, že smažení do zdravých jídelníčků na hubnutí, rozhodně nepatří. Použijte teflonovou pánev bez oleje či minimální množství tuku. S ostatními problémy vám hravě poradíme a zároveň vás inspiruje dalšími recepty na zdravé lívance.