Švestkovo-cuketový koláč

Švestkovo-cuketový koláč

Ingredience

  • 140g najemno nastrouhané cukety, oloupané a zbavené semen (pokud je hodně šťavnatá vymačkáme)
  • 120g panely či jiného sladidla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce tuku –Bio České Ghíčko , Alsan bio či olej
  • 1 prášek do pečiva bio Amylon
  • 380g špaldové hladké mouky
  • 80ml vody
  • švestky dle potřeby
  • mletý mák dle potřeby
  • tuk na vytření plechu a hrubá mouka na vysypání plechu

 

Příprava

Vejce našleháme s cukrem a tukem. Následně již jen s pomocí metly vmícháme mouku s kypřícím práškem, střídavě s vodou. Nakonec přidáme do těsta nastrouhanou cuketu, zamícháme. Těsto přendáme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu, těsto roztáhneme po celém plechu. Na těsto klademe pokrájené švestky, které jen posypeme mákem. Připravený koláč dáme péct do trouby, pečeme na 180°C přibližně 30 minut. Moučník necháme vychladnout a pak už jen vychutnáme tu dobrotu… Pak už jen vítězí ten, který přijde dřív.

 

 

 

zdroj: ceskeghicko.cz