Pohankové linecké cukroví

Pohankové linecké cukroví

 

 

2 plechy před slepením / 1 plech hotového cukroví, Doba přípravy: 45 minut, Doba pečení: 7 minut

 

Suroviny:

120 g   bio pohankové mouky Probio

40 g     bio třtinového moučkového cukru Probio

80 g     másla

1          žloutek

Špetka soli
Džem na slepení

 

Postup:

Z pohankové mouky, cukru, soli, másla a ze žloutku zpracujte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet alespoň 2 hodiny.

Poté těsto vyndejte a rozválejte na pomoučeném vále na plát silný 2 mm. Vykrajujte libovolné tvary a ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. 

Pečte při 170 °C (horkovzdušná trouba) po dobu 7 minut. Nechte zchladnout a poté slepujte džemem.

Nechte pár dní odležet v chladu v uzavřené krabičce.

 

 

 

 

zdroj/foto: Probio