Pohankové linecké cukroví
2 plechy před slepením / 1 plech hotového cukroví, Doba přípravy: 45 minut, Doba pečení: 7 minut
Suroviny:
120 g bio pohankové mouky Probio
40 g bio třtinového moučkového cukru Probio
80 g másla
1 žloutek
Špetka soli
Džem na slepení
Postup:
Z pohankové mouky, cukru, soli, másla a ze žloutku zpracujte těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet alespoň 2 hodiny.
Poté těsto vyndejte a rozválejte na pomoučeném vále na plát silný 2 mm. Vykrajujte libovolné tvary a ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte při 170 °C (horkovzdušná trouba) po dobu 7 minut. Nechte zchladnout a poté slepujte džemem.
Nechte pár dní odležet v chladu v uzavřené krabičce.
zdroj/foto: Probio