Kuřátkové makronky
Těsto:
- 200 g bílé mandlové mouky
- 200 g Korunního pudrového cukru
- 160 g bílků
- 200 g Korunního bio krystalového cukru
- 62 ml vody
- potravinářská gelová barva – žlutá
Náplň a zdobení:
- 500 g najemno nasekané bílé čokolády
- 250 g šlehačky
- dřeň z jednoho vanilkového lusku
- zdobící poleva, potravinářské gelové barvy, případně cukrářské zdobení – srdíčka na zobáčky
Postup:
Před přípravou makronek mandlovou mouku a pudrový cukr přesejeme přes síto. Smícháme je s 80 g bílků
a utřeme z nich pastu. Odvážíme si 70 g bio krystalového cukru a ušleháme jej s druhou polovinou (80 g) bílků. Pokud chceme barevnou variantu, teď je pravý čas přidat kapku gelové barvy. Mezitím povaříme zbylý bio krystalový cukr (130 g) ve vodě při 118 °C a tenkým pramínkem ho při nízké rychlosti šlehače přiléváme ke sněhu. Poté ji ušleháme při vysoké rychlosti do úplného vychladnutí. Sníh opatrně vmícháme do mandlové pasty.
Těsto naplníme do zdobicího sáčku (kulatá tryska vel. 6 nebo 8) a kulatou hladkou tryskou vytvarujeme na pečícím plechu kolečka. Necháme makronky cca 30 minut oschnout při pokojové teplotě, aby se při doteku nelepily na prsty. Pečeme je cca 10 minut v horkovzdušné troubě při 160 °C.
Pro přípravu náplně svaříme smetanu s dření z jednoho vanilkového lusku a přelijeme ji přes čokoládu, dobře rozmícháme. I sem můžete přidat kapku barvy, nebo nechat bílé. Hotovou náplň necháme 12 hodin odpočívat na chladném místě. Zchladlé makronky potřeme náplní a slepujeme k sobě. Dozdobíme polevou dle našeho vkusu a zručnosti – oči kuřátek mohou být pouze tečky či můžete vykreslit i řasy, obočí. V případě, že se necítíte na zobáčky, polevou udělejte tečku a přilepte srdíčko.
Více informací na: www.korunnicukr.cz nebo www.facebook.com/Korunnicukr
Zdroj foto: Shutterstock