Velikonoční mrkvová bábovka s Kysanou smetanou z Valašska
Suroviny:
1 Kysaná smetana z Valašska
5 vajec
180 g cukru moučka
180 ml oleje
310 g cereální nebo špaldové mouky
1 prášek do pečiva
4 lžíce Čerstvé mléko z Valašska (případně může být jiné)
4 ks nastrouhané mrkve
Postup:
Nejprve si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej. Do vzniklé hmoty vmícháme mouku s práškem do pečiva, Kysanou smetanu z Valašska a Čerstvé mléko z Valašska. Do vzniklého těsta přimícháme najemno nastrouhanou mrkev a promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané
a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme na 160 stupňů cca 45 minut. Po upečení můžeme pocukrovat, případně polít rozpuštěnou bílou čokoládou.
Zdroj: www.mlekarna-valmez.cz