Ovesná kaše s cibulovou marmeládou
Ingredience:
- 50 g ovesných vloček Emco
- špetka tymiánu
- 200 ml mléka nebo vody
- 1 červená cibule nakrájená na měsíčky
- ½ lžíce oleje
- ½ lžíce portského vína
- 1 lžíce medu
- 1 lžička balzamikového octa
- 1 zarovnaná lžička tymiánu
- 40 g čerstvého kozího sýra
- rukola na ozdobení
- med na pokapání
Postup:
- Na oleji zpěňte cibuli, zlehka osmahněte a oheň stáhněte na minimum.
- Přidejte víno, med, balzamikový ocet a tymián. Směs nechte 30 minut táhnout (bez pokličky, na co nejnižším ohni).
- Poté osolte a opepřete podle chuti a stáhněte z ohně.
- Mezitím si rozehřejte rendlík a krátce v něm opražte vločky a tymián. Následně do rendlíku vlijte mléko a na malém plameni nechte zhoustnout do požadované konzistence (cca 5 min).
- Když je kaše hotová, vypněte sporák a přendejte do misky.
- Na kaši položte hotovou cibulovou marmeládu a kozí sýr. Pokapejte pár kapkami medu a ozdobte rukolou.