Bramborový sálat s Bílým jogurtem z Valašska

Bramborový sálat s Bílým jogurtem z Valašska

Suroviny

1 Bílý jogurt z Valašska
1 majonéza
1 lžíce hořčice 
4 kg brambory ve slupce
2 ks cibule
1/2 celeru
4 mrkve
sterilovaný hrášek
4 nakládané okurky
4 vejce natvrdo
2 ks petržele
kari
pepř mletý
sůl

 

Postup přípravy

Dáme vařit brambory ve slupce a poté necháme zchladit. Mezitím nachystáme všechny ingredience na salát. Studené brambory na vánoční bramborový salát oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme nadrobno nakrájené vejce a na kostičky nakrájené nakládané okurky. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě do poloměkka. Na drobno nakrájenou cibuli můžeme spařit horkou vodou, aby nebyla tak ostrá. Hrášek scedíme.  Přidáme Bílý jogurt z Valašska, majonézu, osolíme a opepříme dle chuti. Vše důkladně promícháme, je-li bramborový salát málo pikantní, zakapeme citronovou šťávou.

 

 

Ingredience: