Horká čokoláda s kardamomem

Horká čokoláda s kardamomem

Ingredience na 6 porcí:

1 litr mléka (použili jsme kokosové, ale můžete ho nahradit jakýmkoliv jiným)
1 lžíce holandského kakaa
120 g kvalitní hořké čokolády
½ lžičky mletého kardamom
½ lžičky perníkového koření
1 lžíce javorového sirupu (nebo jiného sladidla) 
2 lžíce tuhé části kokosového mléka z plechovky (to, co zbude po vylití kokosové vody) 

 

Postup:

Ve větším rendlíku rozehřejte litr mléka, rozmíchejte v něm holandské kakao. Do rendlíku nastrouhejte hořkou čokoládu a za stálého míchání nechte čokoládu rozpustit. Ke konci vaření přidejte do rendlíku kardamom, perníkové koření a sirup. Čokoládu stáhněte z plotýnky, rozlijte do čtyř až šesti hrníčků a dozdobte lžící vyšlehané tuhé části z kokosového mléka. 


Zdroj: Jíme zdravěVánoční speciál

 

 

Ingredience: