Horká čokoláda s kardamomem
Ingredience na 6 porcí:
1 litr mléka (použili jsme kokosové, ale můžete ho nahradit jakýmkoliv jiným)
1 lžíce holandského kakaa
120 g kvalitní hořké čokolády
½ lžičky mletého kardamom
½ lžičky perníkového koření
1 lžíce javorového sirupu (nebo jiného sladidla)
2 lžíce tuhé části kokosového mléka z plechovky (to, co zbude po vylití kokosové vody)
Postup:
Ve větším rendlíku rozehřejte litr mléka, rozmíchejte v něm holandské kakao. Do rendlíku nastrouhejte hořkou čokoládu a za stálého míchání nechte čokoládu rozpustit. Ke konci vaření přidejte do rendlíku kardamom, perníkové koření a sirup. Čokoládu stáhněte z plotýnky, rozlijte do čtyř až šesti hrníčků a dozdobte lžící vyšlehané tuhé části z kokosového mléka.
Zdroj: Jíme zdravě – Vánoční speciál
Ingredience: