Delikátní nádivka
Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou
Nádivka Delicate
Ingredience
- 2 balení Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate (425 ml)
- 10 rohlíků nakrájených nadrobno
- 7 vajec
- 200 ml polotučného mléka
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- 500 g uzeného bůčku
- 1–2 polévkové lžíce sádla
- 1–2 hrsti mladých kopřiv, nasekaných a propláchnutých
- 1 polévkovou lžíci nasekané pažitky
- 1 polévkovou lžíci nasekané petrželky
- ½ čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 větší polévková lžíce másla
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Rohlíky nasypte do větší mísy.
- Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.
- Směs nalijte na rohlíky a nechte je ji nasát. Vzniklá hmota by neměla být řídká, ale ani hustá.
- Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky.
- V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte. Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. Promíchejte, přisypte Bonduelle Bon menu Na pánev Delicate, kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte a dle chuti dosolte.
- Vmíchejte prášek do pečiva.
- V plechu, větším pekáčku nebo naopak malých mističkách rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Pečte dozlatova.
Ingredience: