Jarní těstoviny Hellmann’s
Na čtyři porce budete potřebovat:
200 g nakrájené šalotky (nebo cibule)
150 g čerstvého hrášku
100 g čerstvého chřestu
50 g nakrájené mrkve
200 ml bílého vína
šťáva z jednoho citronu
čerstvý kopr
25 g kapary
75 g másla
40 g majonézy Hellmann’s
40 g nastrouhaného sýru Grana Padano
400 g těstovin
Postup
V dostatečně slané vodě (měla by být slaná jako moře) uvaříme těstoviny dle instrukcí na obalu. Vyvařenou vodu si ponecháme v misce. Orestujeme šalotku, hrášek kapary, mrkev a chřest, dokud nebude šalotka do sklovata – zhruba 5 minut. Zalijeme bílým vínem a citronovou šťávou a 100 ml vody, která nám zbyla po vaření těstovin. Na pánvi zredukujeme zhruba o polovinu. Přidáme máslo a všechno pořádně promícháme, s pánví lehce třeseme, abychom dostali krémovější konzistenci. Přidáme těstoviny a všechno důkladně promícháme. Odložíme pánev z plotýnky a přidáme majonézu, sýr Grana Padano a čerstvý kopr. Můžeme dochutit černým pepřem a solí.
Produktový tip
Majonéza Hellmann’s
Majonéza Hellmann’s, jejíž vlastnosti dosahují té nejvyšší kvality, má bohatou, krémovou konzistenci a výbornou chuť. Jejím základem jsou jednoduché ingredience jako je olej, ocet a vejce. Je vyrobena z kvalitních rostlinných olejů, které obsahují dobré tuky a je zdrojem omega-3 kyselin.
Ingredience: