Houbové rizoto s rukolou
Ingredience:
- 65 g rýže arborio
- 5 ml olivového oleje
- 20 g cibule šalotky
- špetka soli
- špetka pepře
- 220 ml zeleninového vývaru
- 20 g sušených hub (nejlépe hřib smrkový)
- 50 g rukoly
Postup:
Houby zalijeme horkou vodou a necháme je v misce alespoň 30 minut nabobtnat.
V hrnci rozpálíme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Po pár minutách přidáme rýži, osolíme, opepříme a mícháme, dokud není tukem obalené každé zrníčko.
Poté přidáme okapané houby a zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená, a na mírném plameni necháme vývar do ní vsáknout. Podle potřeby doléváme zbytek vývaru, případně vodu, dokud rýže není na skus.
Hotové rizoto podáváme ozdobené lístky rukoly.
Zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/houbove-rizoto-s-rukolou
Ingredience: