Houbové rizoto s rukolou

Houbové rizoto s rukolou

Ingredience:

  • 65 g rýže arborio
  • 5 ml olivového oleje
  • 20 g cibule šalotky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 220 ml zeleninového vývaru
  • 20 g sušených hub (nejlépe hřib smrkový)
  • 50 g rukoly

 

Postup:

Houby zalijeme horkou vodou a necháme je v misce alespoň 30 minut nabobtnat.

V hrnci rozpálíme olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Po pár minutách přidáme rýži, osolíme, opepříme a mícháme, dokud není tukem obalené každé zrníčko.

Poté přidáme okapané houby a zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená, a na mírném plameni necháme vývar do ní vsáknout. Podle potřeby doléváme zbytek vývaru, případně vodu, dokud rýže není na skus.

Hotové rizoto podáváme ozdobené lístky rukoly.

 

 

Zdroj: www.svet-zdravi.cz/recepty/houbove-rizoto-s-rukolou

 

Ingredience: