Bylinný sirup
přísady
- 1 velký svazek jablečné máty
- 1 velký svazek citrónové meduňky
- 1 velký svazek citronové verbeny
- 2 bio pomeranče nakrájené na plátky
- 4 kg Korunního cukru na přípravu sirupu z květů bezu černého a bylinek
- 3 l vody
příprava
Bylinky umyjeme, otřeseme a zbavíme silných stonků. Cukr na přípravu sirupu rozpustíme v horké vodě. Přivedeme do varu a vaříme, dokud není roztok čirý. Potom nalejeme na bylinky. Navrch uložíme plátky pomeranče a na 48 hodin odložíme do chladu.
Sirup přecedíme přes jemné sítko, nalejeme do vysterilizovaných sklenic, dobře uzavřeme a uskladníme na chladném místě. Pro delší trvanlivosti vaříme sirup 3 minuty před plněním do sklenic.
Ředění
1 díl sirupu + 6 dílů vody. Po otevření uchovávejte v chladničce a rychle spotřebujte.
Zdroj: www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/bylinny-sirup-1/
Ingredience: