Ananasové chutney
přísady
- 1 ks badyánu
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1,5 lžičky mleté skořice
- 2 ks ananasu
- 120 ml vinného octa
- 100 ml ananasového džusu
- 2 ks hřebíčku
- 200 g Korunního cukru hnědého
- 2 špetky soli
- 2,5 lžíce kari koření
příprava
Do kastrolu dáme ocet s kořením, Korunním cukrem hnědým a trochou džusu. Vše na mírném ohni vaříme, až se cukr rozpustí, a pak hmotu varem zredukujeme asi o třetinu.
Zatím oloupeme velké ananasy, vykrojíme tvrdý střed a dužiny nakrájíme na kostičky. Ananas přidáme do základu na chutney a společně dál vaříme.
Směs vaříme asi 20 - 30 minut na mírném ohni. Občas ji promícháme. Mezitím si vyvaříme zavařovací sklenice a víčka a osušíme je.
Sklenice naplníme ananasovým chutney a řádně uzavřeme.
Skladujeme ho na suchém, tmavém a chladném místě.
Zdroj: www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/ananasove-chutney-catni/
Ingredience: