Voňavé kuře s houbovou nádivkou

Voňavé kuře s houbovou nádivkou

 

Ingredience: 1 kuře, ¾ l piva, 4 menší červená jablka, 2 vejce, 2 žemle, 150 g čerstvých hřibů, 100 g špeku, 1 cibule, 4 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 snítky petrželky, mléko, koření na drůbež, sůl, olej

Postup:

Předehřejte si troubu na 190 stupňů. Žemle namočte do mléka. Na kostičky nakrájený špek a cibuli, orestujte na pánvi s trochou oleje. Přidejte pokrájené houby a poduste 10 minut. Směs nechte vychladnout a přidejte vymačkané žemle, žloutky, nasekanou petržel a tři špetky soli. Na závěr vmíchejte sníh z bílků. Kuře osolte, okořeňte, naplňte nádivkou a vložte do připraveného pekáče. Celá omytá jablka přidáme ke kuřeti se snítky rozmarýnu. Nakonec vše podlijte pivem a pečte dokud kuře nebude hotové. Jako přílohu můžete pečené brambory nebo bramborovou kaši.

 

 

 

Zdroj: http://www.dzklatovy.cz/cesky/

 

Ingredience: