Pečená cizrna tří chutí
SUROVINY:
- 480 gcizrny Lagris
- 2 lžíceolivového oleje
- 1.verze
- 1 lžičkasladké mleté papriky
- 1/2 lžičkysušeného česneku
- 1/2 lžičkysoli
- 2.verze
- 1 lžičkamleté uzené papriky
- 1/4 lžičkyčerného mletého pepře
- 1/2 lžičkykmínu
- 1/2 lžičkysoli
- 3.verze
- 1/2 lžičkysušeného česneku
- 1/2 lžičkysušené mateřídoušky
- 1/4 lžičkymletého černého pepře
- 1/4 lžičkykajenského pepře
- 1/4 lžičkymletého zázvoru
- 1/2 lžičkysoli
POSTUP:
- Cizrnu uvaříme podle návodu na obalu do měkka, poté scedíme, osušíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme 30-40 minut v troubě předehřáté na 200°C dokřupava.
- Takto připravenou cizrnu rozdělíme do třech misek, zakápneme olivovým olejem a promícháme.
- Do každé misky přidáme koření podle ingrediencí a řádně promícháme, aby se chutě propojily.
Servírování: Podáváme jako zdravé mlsání k televizi či pro návštěvu, můžeme i přidat do salátu.
zdroj: www.podravka.cz/recept/1084333/pecena-cizrna-tri-chuti/
Ingredience: