Pečená cizrna tří chutí

Pečená cizrna tří chutí

SUROVINY:

  • 480 gcizrny Lagris
  • 2 lžíceolivového oleje
  • 1.verze
  • 1 lžičkasladké mleté papriky
  • 1/2 lžičkysušeného česneku
  • 1/2 lžičkysoli
  • 2.verze
  • 1 lžičkamleté uzené papriky
  • 1/4 lžičkyčerného mletého pepře
  • 1/2 lžičkykmínu
  • 1/2 lžičkysoli
  • 3.verze
  • 1/2 lžičkysušeného česneku
  • 1/2 lžičkysušené mateřídoušky
  • 1/4 lžičkymletého černého pepře
  • 1/4 lžičkykajenského pepře
  • 1/4 lžičkymletého zázvoru
  • 1/2 lžičkysoli

 

POSTUP:

  1. Cizrnu uvaříme podle návodu na obalu do měkka, poté scedíme, osušíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Pečeme 30-40 minut v troubě předehřáté na 200°C dokřupava.
  3. Takto připravenou cizrnu rozdělíme do třech misek, zakápneme olivovým olejem a promícháme.
  4. Do každé misky přidáme koření podle ingrediencí a řádně promícháme, aby se chutě propojily.

Servírování: Podáváme jako zdravé mlsání k televizi či pro návštěvu, můžeme i přidat do salátu.

 

zdroj: www.podravka.cz/recept/1084333/pecena-cizrna-tri-chuti/

 

 

Ingredience: