Povidlové rohlíčky
Suroviny
Náplň
- Mák mletý 400 g
- Švestková povidla slazená Hamé 440 g
- Perníkové koření 1 lžička
- Rum 3 lžíce
- Mléko 400 ml
- Cukr krupice 3 lžíce
- Perník na strouhání 2 lžíce
Těsto
- Mouka hladká 400 g
- 100% rostlinný tuk Omega 1 ks
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Žloutek 1 ks
-
Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé
Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme šlehačku a žloutek. Zpracujeme těsto
a uložíme ho do lednice.Mletý mák povaříme s mlékem (cca 10 minut). Poté přidáme povidla, cukr, perníkové koření, perník
a případně rum. Hotovou směs necháme zchladnout.Těsto rozdělíme na 8 dílů a postupně vyvalujeme kolečka o velikosti cca 25 cm, která si rozdělíme na
8 stejných částí. Širší stranu výseče poklademe náplní a zamotáme rohlíček, který trochu zahneme. Rohlíčky poklademe na plech s pečicím papírem.Pečeme na 175 stupňů 20 - 30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.
Ještě vlažné je obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/povidlove-rohlicky/2156
Ingredience: