Povidlové rohlíčky

Povidlové rohlíčky

Suroviny

Náplň

  • Mák mletý 400 g
  • Švestková povidla slazená Hamé 440 g
  • Perníkové koření 1 lžička
  • Rum 3 lžíce
  • Mléko 400 ml
  • Cukr krupice 3 lžíce
  • Perník na strouhání 2 lžíce
 

Těsto

  • Mouka hladká 400 g
  • 100% rostlinný tuk Omega 1 ks
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Žloutek 1 ks
  •  

    Slazená švestková povidla 440g HAMÉ koupíte na oficiálním e-shopu Hamé

    Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme šlehačku a žloutek. Zpracujeme těsto
    a uložíme ho do lednice.

    Mletý mák povaříme s mlékem (cca 10 minut). Poté přidáme povidla, cukr, perníkové koření, perník
    a případně rum. Hotovou směs necháme zchladnout.

    Těsto rozdělíme na 8 dílů a postupně vyvalujeme kolečka o velikosti cca 25 cm, která si rozdělíme na
    8 stejných částí. Širší stranu výseče poklademe náplní a zamotáme rohlíček, který trochu zahneme. Rohlíčky poklademe na plech s pečicím papírem.

    Pečeme na 175 stupňů 20 - 30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.

    Ještě vlažné je obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

     

    Zdroj: http://www.receptyschuti.cz/recept/povidlove-rohlicky/2156

     

     

Ingredience: