Valentýnské RED VELVET cupcakes

Valentýnské RED VELVET cupcakes

Suroviny na 12 cupcakes

Suroviny na tekutou směs:

  • 2/3 hrnku mléka (lze použít i alternativní kokosové nebo mandlové)
  • 2 vejce
  • 1/3 hrnku olivového oleje
  • 1 menší uvařená najemno nastrouhaná červená řepa

Sypká směs:

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1/3 hrnku mletých mandlí
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 sáčky APINAT cacao

Krém na ozdobu:

  • 150 g tvarohu
  • 100 g sýra Philadelphia nebo Lučina
  • 1 lžíce medu
  • ½ sáčku vanilkového pudinku SLIMBEL SYSTEM

1 hrnek = cca 2 dcl

 

Postup:

  1. Začněte přípravou krému na ozdobu cupcakes. Vidličkou našlehejte tvaroh, sýr, med a pudink SLIMBEL SYSTEM, až vznikne hustý krém, dejte jej do ledničky vychladit.
  2. Předehřejte si troubu na 160 °C a připravte si formu na muffiny. Silikonovou není potřeba vymazávat, teflonovou vymažte tukem a vysypte mletými mandlemi.
  3. V jedné nádobě smíchejte všechny suroviny na sypkou směs a v další nádobě všechny suroviny na tekutou směs.
  4. Pak tekutou směs přidejte k suché směsi a vymíchejte hladké těsto.
  5. Naplňte formičky na muffiny těstem zhruba do 2/3 a pečte 25–30 minut na 160 °C. Jestli jsou muffiny hotové, vyzkoušejte špejlí. Když se těsto nelepí, máte upečeno.
  6. Muffiny vyklopte a nechejte vychladnout. Na závěr ozdobte připraveným krémem a případně ovocem.

 

 

Ingredience: