Bounty řezy
SUROVINY
KORPUS
- 1 vejce
- 50 g slunečnicového oleje
- 2 lžičky stévie
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 250 ml mléka
- 120 g strouhaného kokosu
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce holandského kakaa
NÁPLŇ
- 100 g strouhaného kokosu
- 200 ml kokosového mléka z plechovky
- 1 lžíce kokosového oleje popřípadě másla
- 2 lžíce medu
- špetka soli
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 °C.
V míse si vyšleháme rozklepnutá vejce s olejem, stévií a mlékem.
Přimícháme prositou mouku, kokos, prášek do pečiva a kakao.
Vařečkou vše promícháme v tužší těsto.
Těsto nalijeme do formy 20 × 30 cm a pečeme při 170–180 °C po dobu 30–40 minut.
Mezitím si připravíme náplň smícháním všech uvedených ingrediencí. Náplň dáme zatím do lednice.
Upečený korpus, necháme vychladnout na mřížce. Vychladlý ho pak podélně rozřízneme, namažeme náplní a dáme ještě na pár minut do lednice.
Nakrájíme ho na zhruba 20 stejných dílků a podáváme.
Ingredience: