Toast Pastrami s mini cibulkami

Toast Pastrami s mini cibulkami

Množství na 10 porcí:

  • Artyčoky čtvrtky Bonduelle 100 g
  • Mini cibulky Bonduelle 100 g
  • Černý kořen Bonduelle 100 g
  • Brokolice malá Bonduelle 100 g
  • Ocet vinný bílý 500 ml
  • Chléb toustový tmavý 750 g
  • Ledový salát 200 g
  • Hořčičné semínko 10 g
  • Hovězí pastrami 750 g

 

Zeleninu pozvolna rozmrazíme a připravíme marinádu. V poměru 1:1 smícháme vinný ocet a vodu a přidáme hořčičné semínko. Ještě teplé nalijeme na zeleninu a zavakuujeme. Necháme vychladnout a máme skvělou kysanou zeleninu.

Můžeme dochucovat tymiánem, celerovou natí atd.

Na Pastrami se používá hovězího hrudí nebo pupeční žebra. Příprava je poměrně časově náročná, uzení masa má totiž v případě pastrami specifické náležitosti. Maso se připravuje tak, že se naloží v soli, česneku a koření, takto naložené může být až týden. Poté se obalí v jiné směsi koření a udí na tvrdém dřevě. Následně se ještě upravuje v páře nebo se vaří. Takto připravené hovězí je krásně měkké a už se nijak nedochucuje. Najemno nakrájené se podává v sendviči, nejčastěji s kvašeným zelím třeba v housce nebo chlebu, s nakládanou okurkou a hořčicí.

 

 

zdroj: www.skolaplnazdravi.cz/recepty/toast-pastrami-s-mini-cibulkami

 

 

Ingredience: