Domácí indiánky. Není nic jednoduššího!

Domácí indiánky. Není nic jednoduššího!

Vaše nadšení z receptů na podomácku vyrobené cukrářské výrobky vůbec neopadá, ba naopak. Včera jsem dokonce dostala několik požadavků na recepty a tak jsem se dnes rozhodla jednomu hned vyhovět! Suroviny: Těsto: 4 vejce 6 dkg cukru krystal nebo krupice 8 dkg hladké m


Vaše nadšení z receptů na podomácku vyrobené cukrářské výrobky vůbec neopadá, ba naopak. Včera jsem dokonce dostala několik požadavků na recepty a tak jsem se dnes rozhodla jednomu hned vyhovět!

mimibazar cz

Suroviny:

Těsto:
  • 4 vejce
  • 6 dkg cukru krystal nebo krupice
  • 8 dkg hladké mouky
  • 4 dkg solamylu
Krém:
  • 2 bílky
  • 8 dkg cukru krystal nebo krupice
  • 8 dkg moučkového cukru
  • 1 lžíce marmelády
  • 1/4 lžičky kyseliny citronové

Příprava:

Těsto: žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny, přimícháme solamyl a hladkou mouku. Bílky ušleháme se zbylým cukrem a vmícháme do těsta. Dáme do zdobícího sáčku a na pečící papír a stříkáme kolečka. Budeme mít 2 plechy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. asi 12 - 14 minut. Z papíru sundáme teprve vychladlé. Krém: nad párou vyšleháme sníh, cukry a kyselinu. Hmota je vyšlehaná, když do ní říznete nožem a neslije se zpět. Do hotové hmoty si můžeme vmíchat pikantní marmeládu. Na uvedenou dávku těsta potřebujeme 2 tyhle dávky. Krém si zdobícím pytlíkem naneseme na upečené piškoty a dáme asi na 4 – 5 hodin do lednice. Indiánky máčíme v čokoládě rozdělané se ztuženým tukem. Mě se osvědčila dost řídká čokoláda, ne horká a indiánky jsem si dala vždy před namočením do mrazáku. Jak se vám líbí tento recept? Přijde vám složitý, nebo už si chystáte suroviny na vyzkoušení? Pokud se chcete probírat zajímavými recepty, podívejte se sem: http://recepty.dokonalazena.cz/ Markét ,)