Karbanátky plněné vejcem

Karbanátky plněné vejcem

Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
3/4 hrnku strouhanky
1/2 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku mléka
5 vajec
olej, sůl, pepř, čerstvá petrželka
1 lžíce dijonské hořčice

 

POSTUP

  1. Uvařte si 4 vejce natvrdo, zchlaďte a oloupejte.
  2. Kuřecí mleté maso smíchejte se strouhankou, přidejte vejce, sůl, pepř, čerstvou petrželku, dijonskou hořčici a mléko. Pečlivě promíchejte a vytvořte 4 větší placky. 
  3. Uvařená vajíčka obalte lehce v hladké mouce, aby na nich maso lépe drželo. Zabalte vajícko do masové placky a vytvořte karbanátek.
  4. Karbanátek dejte péct tak na 200 °C přibližně 30 - 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi.
  5. Servírujte rozkrojené na půl s brambory nebo bramborovou kaší.

 

Další chutné recepty najdete na facebokové stránce @DZKlatovy nebo Instagramu @klatovskekureci.

 

 

Ingredience: