Karbanátky plněné vejcem
Ingredience:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého od Drůbežářského závodu Klatovy
3/4 hrnku strouhanky
1/2 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku mléka
5 vajec
olej, sůl, pepř, čerstvá petrželka
1 lžíce dijonské hořčice
POSTUP
- Uvařte si 4 vejce natvrdo, zchlaďte a oloupejte.
- Kuřecí mleté maso smíchejte se strouhankou, přidejte vejce, sůl, pepř, čerstvou petrželku, dijonskou hořčici a mléko. Pečlivě promíchejte a vytvořte 4 větší placky.
- Uvařená vajíčka obalte lehce v hladké mouce, aby na nich maso lépe drželo. Zabalte vajícko do masové placky a vytvořte karbanátek.
- Karbanátek dejte péct tak na 200 °C přibližně 30 - 40 minut. Vaječné karbanátky můžeme také smažit na oleji v pánvi.
- Servírujte rozkrojené na půl s brambory nebo bramborovou kaší.
Další chutné recepty najdete na facebokové stránce @DZKlatovy nebo Instagramu @klatovskekureci.
Ingredience: