Jelikož je grilovací sezóna v plném proudu, je potřeba, aby byly naše chuťové buňky spokojeny ve všech ohledech. Za mě nesmí na žádném stole chybět poctivé domácí houstičky. Jak na ně? To si dnes řekneme.
Suroviny:
Těsto:
150 ml olej
1 lžička cukr
250 ml m
Jelikož je grilovací sezóna v plném proudu, je potřeba, aby byly naše chuťové buňky spokojeny ve všech ohledech. Za mě nesmí na žádném stole chybět poctivé domácí houstičky. Jak na ně? To si dnes řekneme.

Suroviny:
Těsto:
- 150 ml olej
- 1 lžička cukr
- 250 ml mléko
- 1 kostka droždí (42g)
- 600 g hladká mouka
- 1 lžička sůl
- 3 ks vejce
Příprava:
Do mísy rozdrobíme kostku droždí, přidáme cukr, zalijeme troškou vlažného mléka a posypeme lehce moukou. Smícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Po vzejití kvásku přidáme zbytek mléka a ostatní suroviny, zpracujeme těsto. Poprášíme hladkou moukou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu. Po vykynutí si vyklopíme těsto na vál a znovu propracujeme, poté si těsto rozdělíme na kousky velké asi jako větší meruňka. Vytvarujeme kuličky a dáváme rovnou na plech, vyložený pečícím papírem. Nevadí, že jsou kuličky hrbolaté, oni se nám při pečení srovnají. Můžeme je z vrchu naříznout do kříže. Necháme na plechu ještě asi 30 minut vykynout. Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem, sezamem, strouhaným sýrem a podobně podle chuti. Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Jednou je vyzkoušíte a stanou se nedílnou součástí vašeho života! Máte nějaký svůj osvědčený recept? Podělte se o něj s námi.
Více zajímavých receptů najdete na adrese:
http://recepty.dokonalazena.cz/
Markét ,)
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)