Tip na skvělé osvěžení? Výtečná domácí zmzlina!

Tip na skvělé osvěžení? Výtečná domácí zmzlina!

Sluníčko už si s námi pohrává svými dlouhými paprsky a den ode dne je tato jeho hra markantnější. Odhazujeme svršky a hledáme, čím se ve dnech tepla ochladit. Pokud stín a studené nápoje už nepomáhají, vyzkoušejte s námi domácí zmrzlinu! Ta zaručeně pomůže! Suroviny:


Sluníčko už si s námi pohrává svými dlouhými paprsky a den ode dne je tato jeho hra markantnější. Odhazujeme svršky a hledáme, čím se ve dnech tepla ochladit. Pokud stín a studené nápoje už nepomáhají, vyzkoušejte s námi domácí zmrzlinu! Ta zaručeně pomůže!

wpcva org

Suroviny:

  • 1 ks vanilka, nebo vanilkové aroma
  • 4 lžíce kakaa
  • 10 ks jahod
  • 600 ml salka
  • 600 ml smetany ke šlehání

Příprava:

Základ: Všechno salko dáme do mísy a přidáme k tomu smetanu. Celé to rozmixujeme, aby se spojila. Měla by být polotuhá, až se přidají ostatní ingredience, tak do úplné tuhosti. Čokoládová: Do základu čokoládu dle libosti nastrouháme, či nakrouháme na malé kousíčky, nebo použijeme kakao. Celé znovu tak dlouho šleháme, dokud zmrzlina nemá správnou konzistenci. Jahodová: Jahody rozmixujeme, přes sítko přecedíme a vlijeme do základu na zmrzlinu a znovu opakovaně mixujeme. Vanilková: Do základu dáme vanilku, nebo vanilkové aroma a opět důkladně prošleháme. Zmrzlinu dáme do nádoby a ideálně 24 hodin necháme v mrazáku. Je výborná, avšak potřebujete trochu trpělivosti při šlehání, je to obtížnější.   Už jste v kuchyně a zkoušíte toto skvělé letní osvěžení? Dejte nám vědět, jak to dopadlo. Více receptů najdete na : http://recepty.dokonalazena.cz/   Markét ,)