Domácí medovník snadno a rychle!

Domácí medovník snadno a rychle!

Před pár dny jsme se s přítelem procházeli kolem cukrárny a ve výkladní skříni mě upoutal zákusek, který snad všichni musí mít rádi, pro svou sametovou chuť. Pro jeho vysokou cenu si ho však spousta lidí odpírá. Jak to tedy udělat, abychom si na této laskomině mohli pochutna


Před pár dny jsme se s přítelem procházeli kolem cukrárny a ve výkladní skříni mě upoutal zákusek, který snad všichni musí mít rádi, pro svou sametovou chuť. Pro jeho vysokou cenu si ho však spousta lidí odpírá. Jak to tedy udělat, abychom si na této laskomině mohli pochutnat a naše peněženka nebyla ochuzena o tučnou částku? Připravme si ho doma!  [caption id="attachment_19663" align="aligncenter" width="461"]Ilustrační foto. Ilustrační foto.[/caption]

Suroviny:

Drobení:
  • 60 g sekaných vlašských ořechů
Krém:
  • 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka
  • 320 g másla
Těsto:
  • 1 lžička jedlé sody
  • 300 g cukru písek
  • 250 g Hery
  • 400 g hladké mouky
  • 3 ks vajec
  • 4 lžíce medu

Příprava:

Neotevřenou plechovku slazeného mléka ponoříme do hrnce s vodou a dvě hodiny vaříme. Vystydlé karamelové mléko vyšleháme pomocí šlehače s máslem do hladkého krému. Během vaření si připravíme těsto a upečeme. Do většího kastrolu nalijeme vodu a dáme na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přivedeme do varu. Do misky dáme Heru a necháme ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepneme vejce a postupně přidáme med, cukr, a jedlou sodu. Nakonec vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud těsto nebude mít tmavě medovou barvu. Předehřejeme troubu na 175°C. Podle dortové formy vystříháme z pečícího papíru kola, na které z těsta pomocí potravinové fólie rozválíme pět tenkých plátů. Těsto by mělo kružnici o kus přesahovat. Pečeme 5 až 7 minut dozlatova. Opět použijeme dortovou formu a upečené pláty ořežeme. Odřezky rozdrtíme v hmoždíři a odložíme stranou. Dort sestavíme potíráním jednotlivých upečených medových plátů karamelovým krémem a skládáním na sebe. Potřeme i vrchní plát a celý obvod dortu. Jemnou drť z odřezků smícháme se sekanými vlašskými ořechy a dort směsí posypeme a obalíme. Dáme na chladné a tmavé místo odležet, klidně dva až tři dny a pak už jen směle do toho! Musím se opakovat dnes a denně, ale u tohoto receptu opět vidíte, jak je jednoduché připravit si výborný dezert doma! Už jste ho vyzkoušeli? Podívejte se ještě na naše další recepty, které najdete buď v mém blogu, nebo zde: http://recepty.dokonalazena.cz/ Markét ,)