Domácí tatarka, která nemá chybu.

Domácí tatarka, která nemá chybu.

Celé mé okolí má jednu společnou věc. Milujeme grilování. Jsme schopni ho praktikovat za jakékoliv příležitosti a za jakéhokoliv počasí. Na gril jsme také schopni dát téměř cokoliv a naše praktiky jsou den ode dne zajímavější a lepší. Co si ale ke grilování neodpustíme


Celé mé okolí má jednu společnou věc. Milujeme grilování. Jsme schopni ho praktikovat za jakékoliv příležitosti a za jakéhokoliv počasí. Na gril jsme také schopni dát téměř cokoliv a naše praktiky jsou den ode dne zajímavější a lepší. Co si ale ke grilování neodpustíme jsou dipy a dresingy. Jednou z neodmyslitelných součástí je právě domácí tatarka. Jak na ní? 

wikimedia  orrg

Suroviny:

  • 1 ks vejce
  • 2 ks nakládané okurky (s trochou nálevu)
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • cibule

Příprava:

Ponorným mixérem ve vyšší nádobě vyšleháme vejce, postupně vmixujeme ostatní suroviny, kromě oleje. Ten přidáváme po větších kapkách, až je směs rozmixovaná a tolik, dokud vše nezhoustne tak, jak máme tatarku rádi. Můžeme i nakonec vmíchat jemně nasekanou petrželku, pažitku, či rozmačkaný česnek. Podobných receptů na omáčky nejen k masům máme snad desítky. Co vy? Také si bez dobrého dresingu nedokážete představit grilování? Děláte domácí, nebo nakupujete v obchodech? Podělte se s námi! Více receptů najdete v článcích blogu a další zde: http://recepty.dokonalazena.cz/   Markét ,)